Tegobe

Živimo u doba brzog tempa i brzih promjena koje utječu na nas i kroz aspekt zdravlja i kvalitete življenja, a tegobe su također njihov sastavni dio. Često nemamo vremena razmišljati kako očuvati zdravlje i suzbiti bolest, te zanemarujemo to kroz izgovore nedostatka vremena sve dok ne dođu prvi simptomi koji nam stvaraju nelagodu i počnu nam smetati i sve više nam smanjuju funkcionalnu sposobnost. 

Najčešći simptom zbog kojeg ne možemo funkcionirati je bol, a kronična bol je i veliki zdravstveni, ekonomski i socijalni problem. Kronična bol utječe na svakodnevnu rutinu, na profesionalni i obiteljski život.

Sjedeći način života, manjak tjelesne aktivnosti te sve veća pretilost kao “moderan način života“ doprinosi razvoju degenerativnih promjena. Međutim i kad degenerativne promjene nisu izražene, a bol i smanjen opseg pokreta su prisutni, tada moramo misliti na probleme okolnih mekih struktura kralježnice: ligamenti, fascije, mišići i živci

Sindromi prenaprezanja obuhvaćaju poremećaje koji uzrokuju bol u mišićima, zglobovima, tetivama, živcima i mekom tkivu. To su oštećenja mišića, tetiva i živaca koja se razvijaju postupno i uzrokovana su prekomjernom aktivnošću mišićno koštanog sustava.  

Ljudi brzog životnog tempa često „pate“ od simptoma neusklađenosti autonomnog živčanog sustava. Ako ova vrsta neravnoteže potraje duži period može biti odgovorna za mnoge  zdravstvene probleme koji se prvo manifestiraju kroz opća stanja kao što su dugotrajni umor, iscrpljenost, žgaravica, nadutost, probavni problemi, problemi spavanja (nesanice)…   

O nama

PREVENT Split vodi dr.med. Jadran Matutinović, liječnik opće medicine, certificirani akupunkturolog i član Hrvatskog društva za akupunkturu pri Hrvatskoj liječničkoj komori. Nakon stručnog usavršavanja po Europi počinje primjenjivati najsuvremenije svjetske tehnike za otklanjanje boli i vraćanje pokreta.

Novi i vrlo uspješan pristup liječenju bolnih sindroma sastoji se od sljedećih koraka: pregleda bolnog područja (živci, mišići, fascija te duboke mišićne fascije), određivanja terapije (kombiniranih blagih manualnih tehnika vezivnog tkiva/fascije), specijalnim vježbama za živčanu strukturu (poboljšavanje prokrvljenosti živca i smanjivanje bolnosti i trnjenja) te,  po potrebi, primjena nove tehnike akupunkture. Danas su ovo najučinkovitije svjetske tehnike koje smanjuju broj dolazaka na terapiju. Već na prvom tretmanu dobije se na pokretljivosti i smanjenju boli.

Kontakt broj

Obratite nam se s povjerenjem!

Radno vrijeme

Pon - Pet

10:00 - 14:00
16:00 - 20:00

PROFESIONALAN I STRUČAN PRISTUP TE VELIKO ZDRAVSTVENO POBOLJŠANJE...

Već nakon prvih 15 min terapije osjetila sam pozitivnu razliku u mojim leđima.

Marijana C

Pošaljite upit

Ako trebate otklanjanje boli i vraćanje pokreta, možete se obratiti s potpunim povjerenjem dr.med. Jadranu Matutinoviću koji koristi najsuvremenije svjetske tehnike liječenja fascije u kombinaciji sa specijalnim vježbama za živčanu strukturu te, po potrebi, primjeni nove tehnike akupunkture. 

Kontakt

Telefon
+385 (0) 99 408 2245
Adresa

Ulica Jurja Šižgorića 20, 21000 Split

Email

RADNO VRIJEME
PON-PET
10:00 – 14:00 
16:00 – 20:00

Scroll to Top