Bolna stanja

Najčešći simptom zbog kojeg ne možemo funkcionirati je bol, a kada je ta bol kronična onda nastaje veliki zdravstveni, ekonomski i socijalni problem za svakog pojedinca koji pati zbog boli.

Najčešći razlozi posjeta liječniku su bolna stanja i to na prvom mjestu išijas (križobolja), a na drugom mjestu bol u vratu. Ta bolna stanja se nazivaju i „bolesti modernog doba“. Ona su i najčešći razlog izostanka sa posla, škole, treninga, …, odnosno najčešći razlog nemogućnosti funkcioniranja i u konačnici narušavanja zdravlja.

U bolna stanja još ubrajamo: bol u peti te bol u ramenu.

Bolna stanja se javljaju najčešće u srednjoj i starijoj životnoj dobi, ali isto tako su prisutna i u mlađim dobnim skupinama. Razlog tome je sjedeći način života, manjak tjelesne aktivnosti te sve veća pretilost (debljina). Upravo takav “moderan način života“ doprinosi poremećaju lokomotornog sustava.

Najčešći uzroci nastajanja bolnih sindroma su degenerativne promjene koje se razvijaju godinama. Međutim i kad degenerativne promjene nisu izražene, a bol i smanjen opseg pokreta su prisutni, tada moramo liječiti i okolne strukture: ligamente, fascije, mišiće i živce.

PREVENT SPLIT JE ZA SVAKU PREPORUKU...

Masaže i ciljane vježbe nisu nimalo bolne, a u mojem slučaju bile su zaista učinkovite.

Anamarija KG

Pošaljite upit

Ako trebate otklanjanje boli i vraćanje pokreta, možete se obratiti s potpunim povjerenjem dr.med. Jadranu Matutinoviću koji koristi najsuvremenije svjetske tehnike liječenja fascije u kombinaciji sa specijalnim vježbama za živčanu strukturu te, po potrebi, primjeni nove tehnike akupunkture. 

Kontakt

Telefon
+385 (0) 99 408 2245
Adresa

Ulica Jurja Šižgorića 20, 21000 Split

Email

RADNO VRIJEME
PON-PET
10:00 – 14:00 
16:00 – 20:00

Scroll to Top