Akupunktura otklanja kronične simptome

Sjedeći način života, manjak tjelesne aktivnosti te sve veća pretilost doprinose razvoju lumbalnog sindroma (križobolja) i bolesti vratne kralježnice.

Akupunktura (acus, lat. igla i pungere, lat., zabadati) potječe iz Kine, preciznije negdje od 3. tisućljeća pr. n. e., od kad se prvi puta spominje. Kineska drevna medicina davno je otkrila zapadnom svijetu da energija u čovjekovom tijelu nije materijalna, a možemo ju pronaći u 14 glavnih meridijana i 361 točki u kojima ju potičemo akupunkturom.

Prevent Split metode akupunkture su spoj zapadne medicine i akupunkture, jer spajanjem tradicionalnog i modernog možemo doći do rješenja i zaista zavidnih rezultata u otklanjanju vaše boli.

Ovakav pristup najmoderniji je pristup liječenju akupunkturom jer primjenjujemo najmodernije tehnike sa kojima se postižu brži i efikasniji terapijski rezultati. Uz akupunkturu uspješno primjenjujemo i neuromiofascijalni pregled kao i kombiniranu terapiju na okolnim mekim strukturama: mišić, fascija, bolni živac. Takav multidisciplinaran i individualan pristup daje najbolje rezultate sa kojima je oporavak brži, a broj terapija manji. Terapijski učinak poboljšanja je vidljiv već na prvoj terapiji.

Bolna stanja koja se uspješno tretiraju kombiniranom terapijom i akupunkturom su križobolja, bolan i ukočen vrat, bolno rame, teniski lakat, bolan kuk, bolno i otečeno koljeno, sindrom karpalnog kanala…. naravno tu su i neizostavne glavobolje i migrene. Danas se smatra da je medicinska akupunktura jedna od najsigurnijih terapijskih metoda koja smanjuje bol i povećava opseg pokreta.

Individualni pristup kojeg primjenjujemo znači i edukaciju svakog pacijenta o prepoznavanju simptoma i suzbijanju istih kako bi uz zadanu terapiju poboljšali terapijski učinak te vježbama kod kuće.

Ono što treba naglasiti u vrijeme kada sve više ljudi muče različite alergije je činjenica da se akupunkturom olakšavaju i alergijska stanja odnosno alergijske reakcije dišnog sustava sa simptomima kihanja, svrbeža u nosu i grlu, suzenje očiju… Sve su to simptomi pretjeranog odgovora imunološkog sustava. Upravo liječenje akupunkturom može znatno smanjiti alergijsku reakciju. Ako patite od alergija razmislite o akupunkturi kao prirodnoj terapiji bez nuspojava!

Podsjetimo, akupunktura je priznata od SZO 1979., a te iste godine je osnovano i hrvatsko društvo za akupunkturu koje je započelo sa edukacijom liječnika.

Ključni učinci akupunkture su:

  • analgetsko – podiže prag boli
  • regulacijsko – uspostava ravnoteže, homeostatsko
  • sedacijsko – smirivanje i opuštanje
  • antialergijsko
  • protuupalno
  • poboljšava imunološki sustav

Obratite nam se s povjerenjem, otklanjamo bol – vraćamo pokret!

Dr.med. Jadran Matutinović

Prevent Split

Prevent Split - akupunktura

Scroll to Top