Loša cirkulacija je i problem fascije

Preko fascije naše je tijelo jedna cjelina. Fascije obavijaju svaki mišić i organ i međusobno se nadovezuju.

Tenzije , blokade u mišićima otežavaju funkciju živčanog sustava stvarajući stalnu iritaciju na periferni i središnji živčani sustav. Zato je ključno otkloniti blokade i smanjiti pritisak na živce.

Znate li da ako uganete gležanj, bol može ići tako daleko da vam kao posljedica uganuća gležnja nastanu neobjašnjive glavobolje?

Tako je i sa cirkulacijom.

Loša cirkulacija ili zadebljana fascija na jednom dijelu tijela uzrokuje promjene na drugim udaljenijim dijelovima. Napeta fascija na jednom mjestu povlači i druge dijelove, i na tim mjestima je i loša cirkulacija.

Cirkulacija ili kolanje krvi organizmom, predstavlja ključ života. Ona omogućuje prijenos kisika i hranjivih tvari svim tkivima, hraneći tako sve tjelesne stanice i omogućavajući im oslobađanje od otpadnih produkata. Cirkulacijski sustav sastoji se od stotine kilometara krvnih žila, ima oksigenacijsku i nutritivnu zadaću te ulogu hormonskog glasnika.

Sve dok je cirkulacijski mrežni sustav uravnotežen, cjelokupan organizam funkcionira u optimalnim okvirima, uredno obavljajući svoje zadaće. Ako dođe do „kratkog spoja”, rezultati mogu poprimiti fatalne razmjere.

Veliki broj pacijenata (čak oko 90%) ima probleme koji se ne mogu dijagnosticirati standardnim dijagnostičkim pretragama (RTG, MRI). Tu se ne vide promjene koje su u funkcionalnom stadiju, tj.smanjena cirkulacija i tenzija fascije. To su promjene koje često izazivaju bol i ograničavaju pokretljivost i time narušavaju kvalitetu života.

Tako je I sa cirkulacijom. Ako se pokaže da je vaša protočnost arterija i vena dobra automatski se otklanja problem s cirkulacijom, a time i mogućnost rješenja. Kapilarno kolanje krvi također je ključno za vašu cirkulaciju, a ako dođe do problema s fascijom koja obavija cijeli vaš organizam, nastat će vrlo lako I problem s cirkulacijom.

Manualna terapija fascije pomaže kod problema sa cirkulacijom. Umanjite vase tegobe sa  hladnim nogama, utrnutim prstima na rukama, jer u Preventu radimo na uklanjanju uzroka , a ne samo simptoma .

Scroll to Top