Koja je veza između vašeg instruktora fitnessa, yoge i fascije

Danas vam otkrivamo tajnu svih tajni. Da biste prepoznali dobrog instruktora yoge, pilatesa, fitnessa ili nečeg trećeg čime se bavite u svoje slobodno vrijeme, pitajte ga zna li što je fascija.

Iako je u svijetu otkrivena i prepoznata prije desetak godina, na Hrvatsko tržište u svijest ljudi probija se nešto sporije.

Nedavno sam se susreo s jednim fitness trenerom iza čije sam se rečenice morao zapitati – znaju li to i ostali treneri i trenerice. Njegova rečenica glasila je od prilike ovako: „Tijekom godina provedenih u fitness industriji pročitao sam više istraživanja o fasciji nego što sam čitao dječje knjige! Istraživanje fascije je nevjerojatno, jer pokazuje kako fascija ima veliku ulogu u funkcioniranju pokreta našeg tijela.“

Ne zato jer je to moja uža specijalizacija, ne zato što sam fasciju spoznao u stručnom i svakom drugom smislu kao rješenje brojnih problema nego jer fascija zaista je odgovor na puno pitanja, ova me rečenica oduševila.

Bez razumijevanja svega što čini ljudski organizam, do one mjere naravno do koje smo uopće s njime upoznati, ne možete se riješiti brojnih problema.

Da bi netko bio dobar trener, osoba koja vam može pomoći da ojačate svoje tijelo, a time i duh, mora dobro poznavati i anatomiju.

Fascija je meko, vezivno tkivo koje se nalazi svugdje po cijelom tijelu, uključujući vaše organe i trbušni zid. On ima važnu ulogu u funkcioniranju mišića, sprječavanju ozljeda i poboljšavanju energije. Sudjeluje i u kreiranju naših emocija.

Pobrinite se da vas kroz vaše vježbanje vode stručnjaci, a u slučaju bolova obratite nam se s povjerenjem.

Vaš Prevent Split tim

 

Scroll to Top