Rješenje za mnoge probleme

Jeste li se ikada zapitali i pokušali si objasniti kako je moguće da mršavi ljudi imaju celulit?

Odgovor je u disfunkciji fascije kao glavnom uzroku nastanka celulita.

Najbolji način na koji se može objasniti važnost fascije kada je u pitanju celulit je primjer pržene piletine. Bijeli, svilenkasti sloj odmah ispod prhkog dijela je opna (fascija). Fascija prolazi tik ispod kože, pa zamislimo kako ta membrana izgleda ležeći na vrhu mišića ljudske noge. Ostali slojevi fascije prolaze dublje poput paučine kroz mišić, baš kao što to možete primijetiti unutar odreska.

Dakle, zamislite da je fascija zapletena u opni. Da nije ispružena, ravna, savitljiva, da se ne pruža slobodno uzduž tijela. Stisnuta fascija automatski znači potezanje kože nogu, stvaranje udubljenja tamo gdje je fascija neispravna i nastajanje kvrga tamo gdje ima masti.

Zadebljana, zgrčena, jednom riječju nezdrava fascija može utjecati na gluteus i bedra, ali može se javiti i na drugim područjima kao što su listovi i ruke. Nije važno jeste li mršavi ili krupniji. Svatko može imati celulit.

Mislite li da se muškarci ne bave celulitom? Razmislite još jednom! Jednaka udubljena, samo što ih ne zamjećujemo u toliko mjeri, mogu imati i muškarci.

Celulit nije estetski već u prvom redu medicinski problem I bez obzira na anticelulitne tretmane na koje ćete potrošiti i vrijeme i novac, važno je je da se prije njih pozabavite zdravljem vase fascije.

Manualna terpaija fasija u Prevent koju radi dr. Jadran Matutinović ne samo da otklanja bol već i rješava uzroke vaših tegoba. Tako i uzrok vašeg celulita s kojim se danas muče mnogi.

Fascija je ono što se krije iza vašeg celulita. Problem nije nerješiv ako znate pravi uzrok problema. Rješenje se krije u zdravlju vaše fascije!

Scroll to Top