AKUPUNKTURA - PREVENT

Medicinska akupunktura

Medicinska akupunktura terapijska je tehnika koja uključuje umetanje tankih iglica u određene točke tijela kako bi se potaknulo zacjeljivanje i ublažavanje boli. Također se naziva i “zapadnom akupunkturom”, praksa se razlikuje od drevne kineske prakse iz koje potječe. Iglice se na potpuno bezbolan način umeću uglavnom u ekstremitete (donje dijelove ruku ili nogu).

Tradicionalna kineska akupunktura temelji se na uvjerenju da može obnoviti protok Qi, energije koja prolazi kroz vaše tijelo, dok je zapadna medicinska akupunktura utemeljena na fascijalnim sekvencama i primjenjuje se tek nakon potpune medicinske obrade i dijagnoze. Uputnicu za medicinsku akupunkturu možete dobiti i od liječnika opće prakse, a provodi se i po brojnim našim bolnicama prilikom liječenja bolnih stanja.

Centar Prevent nudi medicinsku fascijalnu akupunkturu u kombinaciji s manualnom terapijom fascije kao jednom od najučinkovitijih metoda uklanjanja boli i vraćanja pokreta.

Zapadna medicinska akupunktura upotrebljava se nakon medicinske dijagnoze. Uključuje poticanje osjetnih živaca ispod kože i u mišićima. To rezultira lučenjem prirodnih tvari u tijelu, poput endorfina koje ublažava bol.

Broj potrebnih tretmana ovisi o stanju svake osobe i odgovoru na akupunkturu. Jedna terapija akupunkture obično ne rezultira trajnim ublažavanjem boli. Jedna ili dvije terapije tjedno tijekom pet do šest tjedana normalni su tijek liječenja.
Akupunktura se uglavnom koristi za ublažavanje nelagode povezane s raznim bolestima I bolnim stanjima, uključujući:; glavobolju uključujući tenzijske glavobolje i migrene; križobolja; bol u vratu; bol u laktu , osteoarthritis; menstrualne grčeve i brojne druge.

Akupunktura djeluje pomažući živčanom i mišičnom sustavu u postizanju ravnoteže, ublažavajući stres i simptome tjeskobe. Zabilježeno je da akupunktura može dati pojedinačne brze rezultate, često radeći u samo jednoj do dvije terapije. Međutim, kao i svaki tretman, rezultati i broj terapija ovisit će od osobe do osobe.

Dr. Jadran Matutinović dugi niz godina bavi se medicinskom fascijalnom  akupunkturom i u kombinaciji s manualnom terapijom fascije liječi brojne dijagnoze. Individualan pristup liječenju, otklanjanje uzroka, a ne posljedica problema ono je što Centar Prevent čini drugačijim od drugih, o čemu svjedoče i rezultati.

Scroll to Top